//Palkintoja ja palkintoehdokkuuksia

Palkintoja ja palkintoehdokkuuksia

Satu Heinola ehdolla vuoden 2020 Lasten LukuVarkaus -voittajaksi!

Lasten Luku-Varkaus -palkinto on arvostettu suomalainen lastenkirjallisuuspalkinto, joka jaetaan vuosittain edellisvuoden parhaalle suomalaiselle ja suomenkieliselle alle 12-vuotiaille suunnatulle lastenkirjalle.

Näin raati kuvaili Mirkka ja meri -teosta:

Satu Heinola: Mirkka ja meri, Enostone Kustannus (kuvitus Mira Mallius)
Mirkka ja meri on kertomus neljäsluokkalaisen Mirkan unelmista. Hän rakastaa merta yli kaiken ja haluaisi palavasti oman pienen veneen. Kapuloita rattaisiin lyö kuitenkin äiti, joka vastustaa hanketta hapatuksena. Muutenkin hän suhtautuu Mirkan tekemisiin hyvin ankarasti. Onneksi pienellä tytöllä on tukenaan paras ystävä Peksi ja Peksin isoisä. Apua veneen hankintaan tulee myös yllättävältä taholta, Mirkan äidin miesystävältä Seppo-Eskolta, joka näkee hankinnan monet positiiviset puolet. Tarinan punaisena lankana on omien unelmien toteuttaminen vaikeuksista huolimatta. Kirja osoittaa, että sinnikkyys palkitaan ja kaikki unelmat ovat tavoittelemisen arvoisia. Kirja on suunnattu pääosin lapsille, mutta myös aikuinen voi löytää hyviä oivalluksia teoksen sivuilta. Mirkka ja meri onkin sopiva luettavaksi myös yhdessä lapsen kanssa. Kirjan on kuvittanut Mira Mallius. Hänen mustavalkoiset piirrokset herättävät teoksen eloon ja luovat lämpimän tunnelman.
Satu Fellman (aik. Heinola) (1987) on helsinkiläinen psykologi ja kirjailija. ”Mirkka ja meri” on hänen esikoisteoksensa. Satu on opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa v. 2015-2017. Lastenkirjallisuuden lisäksi runous on Sadulle läheinen kirjallisuuden laji. Hänen runojaan on aiemmin julkaistu osana runoyhdistys Nihil Interitin Tähkäpään kuvastin-produktiota. Kirjoittamisen lisäksi Satu työskentelee tällä hetkellä osa-aikaisena psykologina pakolaisnuorten parissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi Suomi-palkinnon 2019  mm Helsinkin Poetry Connection -runouskollektiiville. Enostone kustannus onnittelee!

Helsinki Poetry Connection

  • Kiitos hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna kirjailijat, kustantajat, yhteistyökumppanit ja lukijat. Tästä on hyvä jatkaa kanssanne eteenpäin!

Sampon, Rallen sekä Jalon haastattelu ja uusi kirja Puuhamiesten maihinnousu sai palstatilaa Länsiväylä -lehdessä

Kirja saatavilla Tapiolan Akateemisesta kirjakaupasta!

By | 2020-02-27T15:12:10+00:00 joulukuu 13th, 2019|Uutiset|Kommentit pois päältä artikkelissa Palkintoja ja palkintoehdokkuuksia

Tietoa kirjoittajasta: