Hertell, Harri: Kaikki tunteet sallittuja

20.00 sis. alv 10%

”Jos luulet, että nykyrunous on jotain todella erikoista ja hankalaa, lue tämä.”

Vesa Rantama, Helsingin Sanomat

Kuvaus

Kaikki tunteet sallittuja esittelee kuudenteen kokoelmaansa ehtineen, oman äänensä löytäneen ja sitä alati vahvistavan runoilijan. Vuonna 2011 Kunnes oppii kävelemään -kokoelmalla debytoinut helsinkiläinen Harri Hertell (synt. 1985) tunnetaan suomalaisen lavarunokulttuurin pioneerina ja aktiivisena tapahtumajärjestäjänä. Kirjoittajana Hertell pyrkii rehellisyyteen niin tekstin kuin sisällönkin osalta.

Tämän kokoelman runoissa yhteiskunnallisuus, isyys ja lapsuus linkittyvät ylisukupolviseen isä-poikaketjuun. Runoilija tunnistaa suvun sisäisiä sanoittamattomiksi jääneitä kipupisteitä, joita on mahdollista muuttaa kohtaamalla ne ja puhumalla niistä ääneen.

Runoissa on tarkkanäköistä sosiaalisten epäkohtien havainnointia, iloa ja leikkiä, koskettavia onnen tunteita sekä lapsiperhe-elämän realistista ja positiivista kuvausta.
Harri Hertellin erinomaisia arvioita saanut edellinen teos Pelotta (Enostone, 2018) valittiin ilmestymisvuonnaan Suomen Kuvalehdessä yhdeksi vuoden parhaista runokirjoista.

Kansisuunnittelu: Janne Kuisma

Pehmeäkantinen, liimattu. ISBN 9789527389003