/, Kirjamessutarjoukset, Niinikangas Jalo, Nuorten kirjat, Roope Kankare, Sampo Mustonen, Vuonna 2019 ilmestyneet/Mustonen, Sampo & Kankare, Roope & Niinikangas, Jalo: Puuhamiesten maihinnousu

Mustonen, Sampo & Kankare, Roope & Niinikangas, Jalo: Puuhamiesten maihinnousu

26.00 15.60 sis. alv 10%

”Puuhamiesten maihinnousu on Netflix-paperimuodossa eli teos, jolla saadaan nuoret miehet lukemaan.” Anneli Tuominen-Halimo, Länsiväylä

 

Postikulut kuuluvat hintaan.

Kuvaus

Vuonna 2016 tapahtui jotakin, mikä ei sen kummemmin mullistanut kirjallista maailmaa: kolme espoolaista kahdeksasluokkalaista poikaa päätti osoittaa, että pojat eivät ainoastaan lue, vaan myös kirjoittavat. Syntyi aforismikokoelma KaMuNi, 354 elämänviisautta. Pojat innostuivat kirjailijan työstä ja päättivät kirjoittaa jatko-osan KaMuNille. Sitä ei kuitenkaan koskaan julkaistu ja tekijät hautasivat kirjan ja haaveensa Olarin pimeisiin metsiin. Siellä käsikirjoitus sai muhia imien voimaa laitapuolen kulkijoiden virtsasta sekä maapallon ilmakehään tiivistyneestä tyhmyydestä.

Vuonna 2019 nyt jo teineiksi varttuneet pojat kaivoivat aarteensa esiin, ja katso: tilalle oli syntynyt novellikokoelma Puuhamiesten maihinnousu. Päivänvaloon paljastuneessa teoksessa Sampo Mustonen, Roope Kankare ja Jalo Niinikangas antavat kyytiä lapsuutensa suosikkihahmoille, paljastavat mistä johtuu nykyinen poliittinen ja yleinen tyhmyys sekä kertovat tarinan kolmesta nuoresta kirjailijasta, jotka lähtevät toistaitoisen korjausmiehen rakentamalla kulkupelillä selvittämään outojen tapahtumien alkuperää ja kursimaan kokoon repeytynyttä aika-avaruusjatkumoa. Humoristinen kirja on kirjoitettu 15-20 -vuotiaille. Mustavalkokuvitus.

Sampo Mustonen, Roope Kankare ja Jalo Niinikangas (syntyneet 2001) ovat espoolaisia lukiolaisia. He ovat aikaisemmin kirjoittaneet yhdessä teoksen KaMuNi, 354 elämänviisautta (Enostone, 2016).