Aartoma, Kari: Kahden joen kaupunki

30.00 15.90 sis. alv 10%

Kirjamessutarjous 15,90 kpl! Postikulut 5,90 € sisältyvät tilaukseen. Kirja ei mahdu kokonsa vuoksi postilaatikkoon, vaan se toimitetaan lähimpään postiin noudettavaksi.

Kuvaus

Romaani kypsään ikään ehtineille lapsille

Janoiset taiteilijakaverukset Sulo ja Eno kaipaavat jotain viinaa väkevämpää, ja lopulta löytävät Turusta toisenkin joen, sen näkymättömän, joka muinoin sanoi Moosekselle nimekseen ”Minä Olen”.

Vaelluksen varrella heitä vastaan osuu monensorttista lasta ja lammasta, leidiä ja laitapuolen kulkijaa.

Kari Aartoma (s. 1958) on turkulainen kirjailija ja kääntäjä. Aartoman monipuoliseen tuotantoon kuuluu runoja, pakinoita, novelleja ja proosaa. Kahden joen kaupunki on Aartoman toinen romaani.

”ROMAANISSA Kahden joen kaupunki (Enostone) miehet juovat runsaasti alkoholia eri osoitteissa Aurajoen rannoilla ja erityisesti Kupittaan puistoissa. Välissä pohditaan kirjallisuutta ja jumalaa, juoppojen oletettua veljeyttä sekä kosmista yksinjäämistä. Ilmeinen vertauskohde maailmalta on Charles Bukowski ja hänen rentturomantiikkansa vaikkakin Kari Aartoma (s. 1958) kuvaa juomista kaikkea muuta kuin sankarillisesti.

”Juopottelusta on juhla kaukana”, alkoholistiksi tunnustautuva turkulainen Aartoma totesi Ylellä taannoin.

Aartomalla on siis kokemusta surkeudesta ja myös hyvä kynä. Se kuuluu esimerkiksi kykynä kirjoittaa murretta elävässä muodossa ilman että kielestä tulee kirjallista itsekorostusta tai pelkkä vitsi.”

Veli-Pekka Lehtonen, Helsingin Sanomat