/, Aleksi Liimatainen, Esikoisteos, Juho Kuusi, Kirjamessutarjoukset, Lavarunous/Kuusi, Juho & Liimatainen, Aleksi: Piukkaan paikkaan lupa lyyä

Kuusi, Juho & Liimatainen, Aleksi: Piukkaan paikkaan lupa lyyä

24.00 sis. alv 10%

Postikulut kuuluvat hintaan

”Kuusen runoteos on tarkkaan harkittu tyylikäs kokonaisuus, joka ei yritä liikaa. Se ei mene äärimmäisyyksiin esimerkiksi kielen kuvallisuuden, graafisten kikkailujen tai voimasanojen käytössä, vaan makustelee niillä taidokkaasti. Lopputuloksena on uhmakas ja onnistunut esikoisteos, joka saa odottamaan seuraavia runoteoksia.”

Venla Kuokkanen, Helsingin Sanomat

Kuvaus

Juho Kuusen esikoisteos Piukkaan paikkaan lupa lyyä on herkän rosoinen, löyhästi elämänkerrallinen ja vähän erilainenkin kasvutarina.  Teos on puhekielinen, hyödyntää nykykielen lisäksi itämerensuomalaista kansanperinnettä ja pyrkii kuvaamaan niitä arjen asioita, jotka tavallisesti ovat vaarassa jäädä pimentoon.  Aleksi Liimataisen pehmeäpohja- ja kuivaneulatekniikalla tehty taidegrafiikka täydentää teosta ja antaa siihen sekä syvyyttä että hiljaista huumoria.

Juho Kuusi (synt. 1986) on kaksinkertainen poetry slamin Suomen mestari ja lavarunoaktiivi joka tunnetaan nykyään myös Talent Suomi 2020 finalistina.

Aleksi Liimatainen (synt. 1988) valittiin vuonna 2018 Turun taiteilijaseuran vuoden taiteilijaksi. Hänen teoksiaan on nähty mm. Mäntän kuvataideviikoilla.

 

seittemänvuotiaan tein Vetehisen kans diilin Pilvijärvel

pysyäkseni pinnal

 

seittemännel luokal kesken uintikuupperin tuli takasinmaksun aika

 

seittemän vuotta mua naarattiin altaast kunnes

joku tonttu vasikoi       sanoi

nähneensä mut saunassa lauteiden alla