Tuotekuvaus

Via Francigena, niin kutsuttu Ranskalainen tie Canterburystä Englannista Roomaan on ikivanha pyhiinvaellustie, joka kulkee Ranskan ja Sveitsin läpi ja Alppien yli Italiaan. Pedron tähti -teoksessa sen kulkeminen kesti kolme kuukautta, 1311 kilometriä koleutta ja hikeä, majapaikan etsintää päivästä toiseen, keväästä kesään. Eläkkeellä oleva lahtelainen rovasti Tapani Tukiainen vaelsi tien päästä päähän pari vuotta sitten yksin ja epäluotettavaksi osoittautuneen navigaattorin seurassa. Niin että yksin, todellako?

Tukiainen tapasi matkalla italialaisen Fauston, saksalaisen Christelin ja ikäisensä Adolfon. Fausto opetti häntä kulkemaan pikitien sijasta turvallisilla sivuteillä. Christel etsi edulliset syömäpaikat ja Adolfo tarinoi sveitsiläisten saavutuksista. Matkaa jatkettiin yhdessä ja erikseen. San Miniato Alton fransiskaaniluostarissa Tukiainen hämmästeli luostariveljien nöyrää puhumattomuutta ja pelkäsi rakennusten sortumista alas laaksoon. Hän tutustui itävaltalaiseen pariskuntaan, osallistui riemullisiin syntymäpäiväjuhliin ja keskusteluihin italialaisten miesten machokulttuurista. Tukiainen kohtasi Roomaa lähestyessään pyhiinvaelluksensa iloisen yllätyksen, osallistui Franciscus -seurakunnan kulkueeseen ja huomasi ylistävänsä lavetilla keikkuvaa pyhimystä.

Vaelluksen aikana Tukiainen törmäsi myös valeasuiseen Francois Rabelaisiin ja edellisen vaelluksensam matkakumppaniin, tohtori Martinus Lutheriin.

Tukiaisen taival päättyy Roomassa vierailleen helsinkiläisen Cantores Minores -kuoron konserttiin. Poikakuoron seesteinen Panis angelicus -hymni ja tuttu suomalainen virsi saattelevat pyhiinvaeltajan kotimatkalle.

Pedron tähti on Tapani Tukiaisen kolmas pyhiinvaellusromaani. Niitä ennen häneltä on julkaistum Nepalin Himalajalla vaeltamista koskeva päiväkirjatrilogia.

ISBN 978-952- 5960-45- 7.